Kilis'te sağanak yağış, kenti olumsuz etkiledi. Sobalı evlerde ikamet eden 14 kişi, karbonmonoksit gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bu durum motosiklet sürücülerine zor anlar yaşattı. Toplam 9 kaza meydana gelirken, bunlardan 3'ü maddi hasarlı, 6'sı ise yaralanmalı trafik kazası olarak kayıtlara geçti. Bu kazalarda toplam 7 kişi yaralanırken, 1 kişi ağır yaralandı.
Kilis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de kış aylarıyla birlikte karbonmonoksit zehirlenmelerinin önemi artmaktadır. Karbonmonoksit gazı, kömür, petrol, doğalgaz ve odun gibi karbon içeren yakıtların yetersiz yanması sonucu ortaya çıkar. Bu gaz, baca sisteminin düzgün çalışmaması, kapalı ortamlarda açık ocaklar veya şofben kaçakları gibi durumlar, aynı zamanda rüzgarlı ve fırtınalı havalarda (lodoslu havalar) solunmasıyla oluşabilir. Karbonmonoksit gazının solunması genellikle fark edilmez. Eğer bir odada yeterli havalandırma sağlanmazsa, yanma sonucu oluşan karbonmonoksit birikir ve belirli bir yoğunluğa ulaştığında zehirlenmelere, hatta ölümlere neden olabilir. Uyku sırasında kişi karbonmonoksit zehirlenmesini fark edemez, bu nedenle ölümler genellikle gece saatlerinde meydana gelir. Zehirlenmelerin gündüz saatlerinde fark edilebilmesi için yeterli havalandırma sağlanmalıdır" ifadelerine yer verildi.