Kilis’in tatlı ustalarından Uğur ve Atilla Bekan kardeşler, ailelerinden miras kalan tatlıcılık mesleğini sürdürerek lezzet geleneğini yaşatıyor. Bekan ailesinin 150 yıllık tatlıcılık hikayesi, Halepli ustalardan öğrenilen baklava yapımıyla başladı ve zamanla Kilis’in yerel lezzetlerinden cennet çamuruyla taçlandı. Ailenin tatlıcılık serüveni, dedelerinin Yemen’de askerlik yaparken kazandığı ustalıkla şekillenerek nesilden nesile aktarılmaya devam ediyor.
"Üçüncü kuşak tatlıcı olduğunu belirten Uğur Bekan, “Kardeşim Atilla Bekan ile birlikte üçüncü kuşak olarak tatlıcılık mesleğini sürdürüyoruz. Bizden sonraki dördüncü kuşak ise kardeşim Atilla Bekan'ın çocukları ve benim çocuklarımla tatlıcılık mesleğine devam etmektedir. Dedemizden ve babamızdan öğrendiğimiz tatlıcılık mesleğini şimdi de çocuklarımıza aktarıyoruz. Çocuklarımız, bizden edindikleri bilgi ve tecrübelerle dördüncü kuşak olarak bu mesleği sürdürmektedir. Oğlum Alperen Bekan ve kardeşim Atilla Bekan'ın oğlu Kerim Bekan, ailemizin tatlıcılık mirası devam ettirmektedir” dedi.
“Kentin meşhur tatlısı cennet çamurunu tanıtmak için çabalıyoruz.“
Dubai çikolatasındaki kadayıfın cennet çamuru olduğunu belirten Tatlı ustası Bekan, “Kentin meşhur tatlısı cennet çamurunu tanıtmak için çabalıyoruz. Daha Dubai bunu bilmezken bizim dedemiz, Yemen'de askerlik yaparken Halepli ustadan öğrendikleri bilgilerle cennet çamuru yapardı. Kilis'te yüzlerce yıldır cennet çamuru yapılmakta. Kadayıf, şeker, fıstığın mükemmel uyumu ve üzerine kaymak eklenen bu güzel tatlımızı sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada tanıtmak istiyoruz” dedi.
Gelen müşteriler de Kilis'in eşsiz tatlısı olan cennet çamurunun çok lezzetli olduğunu ve katmere benzediğini söyledi.