Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelindeki 81 ilde onaylı kesimhanelerin düzenli olarak resmi denetimlerden geçtiğini, ancak 20 Mayıs'tan itibaren ek denetimlerin de gerçekleştirildiğini belirtti. Bu süreçte denetlenen 532 kesimhaneden 3'ünün onayının iptal edilerek faaliyetlerinin durdurulduğunu ifade etti.

Bu gelişmeler sonucunda, Türkiye genelindeki onaylı kesimhane sayısının 529'a düştüğünü belirten Yumaklı, "Denetimlerin sonucunda, 529 kesimhanenin 6'sının faaliyeti, hijyen gereksinimleri karşılanana kadar geçici olarak durdurulmuş, 49 kesimhaneye ise eksikliklerini gidermeleri için süre verilmiştir. Ayrıca, 6 kesimhaneye idari para cezası uygulanmıştır," dedi.

Tüketicilerin güvenilir gıdaya rahatça ulaşabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Yumaklı, vatandaşlara herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı'nı aramalarını tavsiye etti.

Kurban ibadetini yerine getirecek vatandaşlara da seslenen Yumaklı, şunları ekledi:

"İbadetimizi yaparken hayvanlara eziyet etmeyelim. Kurbanlarımızı ilgili kurumların ve komisyonların belirlediği yerlerde keselim. Hayvanlarımızı kesecek kişilerin ehil olduğuna dikkat edelim. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlar diliyorum."

Kaynak: (Haber Merkezi)