İçerisindeki ateş tuğlası sayesinde güveç, ekmek, pide, lahmacun, et gibi birçok yiyeceği kolayca pişirebilen tandır sobaları, Ağrı'da üretiliyor ve Türkiye'nin dört bir yanına özel siparişlerle gönderiliyor.
Ağrı'daki Vali Kutlu Aktaş Sanayi Sitesi'nde kardeşiyle birlikte işlettikleri iş yerinde tandır sobalarının üretimini gerçekleştiren Yakup Genç, ürünlerin hızlı ve pratik pişirme özelliklerinden dolayı Türkiye'nin her ilinden talep gördüğünü ifade etti.
Genç, tasarımını arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştirdikleri tandır sobasının üretim sürecini şu şekilde anlattı: "Bu sobayı bir kişi iki günde yapabiliyor, yapımı biraz emek istiyor. Sobanın dış kısmını 1,5 milimetrelik sac ile kaplıyoruz; ancak soba sürekli ateş altında kullanılacaksa 2 milimetrelik sac kullanıyoruz. Son olarak sobayı boyayıp hazır hale getiriyoruz ve satışa sunuyoruz. Sobanın içinde ateş tuğlası bulunuyor, üzerine ne isterseniz koyup pişirebiliyorsunuz. Bu sobada güveç, kete, pide, lahmacun ve et gibi birçok yiyeceği kolayca pişirebilirsiniz. Arkadaşlarımızla birlikte tasarladık ve ürettik; şimdi Türkiye'nin her iline satışını yapıyoruz."