Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca Salim Güran (46) önceki gün çıkarıldığı mahkemece, “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla tutuklandı.

Diyarbakır Kaybolan Narin’in Gözaltında Olan Amcası Adliyeye Sevk Edildi 2

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Narin’in amcasının tedbir amaçlı tutuklandığını ifade etti.

Tutuklanan amca Salim Güran’ın savcılık ve sorgu hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı. Amca Güran ifadesinde şunları söyledi:

“Saat 20.00 civarı kızım beni telefonla arayıp Narin’in kaybolduğunu söyledi. Jandarma komutanını arayıp haber verdim. Sabaha kadar aradık, gözaltına alındığım güne kadar da arama faaliyetlerine katıldım. Ben Narin’in aracıma bindiğini görmedim ama aracımın kapıları hep açıktır. Ailede herkes o araca biner. Narin bu araca benimle beraber hiçbir şekilde binmedi. Olay akşamı kardeşim Arif’in ahırında 380 adet mermi yakalanınca, olay günü yaptığım arama kayıtlarını sildim. Kardeşim Arif ile aramızda bir husumet yoktur. Arif’e ‘sana öyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın’ şeklinde bir söz söylemedim.”

Mezarlikta Tarama Yapildi 5

Mezarlıkta yer altı görüntüleme cihazı ile arama çalışması yapılıyor

Narin Güran'ı (8) arama çalışmaları, 15'inci güne girdi. Mahalle mezarlığında, soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama çalışması yapılıyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında mahalledeki mezarlıkta jandarma eşliğinde yer altı görüntüleme cihazıyla arama çalışmaları sürdürülüyor.

Mezarlikta Tarama Yapildi 6

NARİN'İ ÖZEL EKİP ARIYOR

Narin Güran'ı arama çalışmalarının 14'üncü gününde, jandarma tarafından oluşturulan Diyarbakır'daki özel ekiple, Ankara'dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışmasını sürdürdü. Ekip, mahallenin içinde ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez arandı. Ancak Narin'e dair bir ize rastlanmadı.

ARAÇ VE SÜRÜCÜLER KİMLİKLERİ TARANIYOR

Kayıp Narin Ile Ilgili Gözaltına Alınan Şahıs Serbest Bırakıldı 1

Narin Güran’ı arama çalışmalarında 15'inci güne girilirken; mahallenin giriş ve çıkışlarında jandarma ekipleri, araçların plakalarını ve sürücülerinin kimliklerini kayıt altına alarak tarama yapıyor. Mahalle mezarlığında, özellikle yakın zamanda defnedilenlerin mezarları olmak üzere soruşturma savcısı eşliğinde jandarma tarafından yer altı görüntüleme cihazı ile arama yapılıyor.

Diyarbakır'da Narin' I Arama Çalışmaları Bu Noktaya Yoğunlaştı 2

Diyarbakır'da Narin' I Arama Çalışmaları Bu Noktaya Yoğunlaştı 7

Kaynak: (Haber Merkezi)