Katil rejim ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi. Saldırıda en az 100 kişi şehit olurken onlarca kişi de yaralandı.

Katil Israil, Sabah Namazı Kılan Sivilleri Hedef Aldı! En Az 100 Kişi Hayatını Kaybetti

Saldırıya ilişkin Hamas hareketinden açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Gazze şehrinin merkezindeki Al-Daraj semtindeki El-Tabiin Okulu katliamı, Gazze Şeridi'nde savaş tarihinde benzeri görülmemiş suçlar ve katliamlar serisinde tehlikeli bir artış oluşturan korkunç bir suçtur. 

Sabah namazı sırasında yerinden edilmiş insanlarla dolu bir okulu hedef alan Nazi işgal ordusunun, savunmasız sivillere karşı gerçekleştirdiği bu menfur katliam, 100'den fazla kişinin şehit  olmasına yol açtı. Bu, Siyonist hükümetin, yerinden edilme merkezlerinde ve yerleşim bölgelerindeki savunmasız sivilleri defalarca ve sistematik bir şekilde hedef alarak ve onlara karşı en iğrenç suçları işleyerek, Filistin halkımıza karşı imha savaşını sürdürdüğünün açık bir teyididir.

Düşman ordusu sivilleri, okulları, hastaneleri ve yerinden edilmiş kişilerin çadırlarını hedef almak için bahaneler oluşturuyor. 

Hamas hareketi olarak biz, Siyonist suçların  ve Gazze Şeridi'nin her yerinde savunmasız sivillere yönelik yaygın ihlallerin, Amerika'nın Siyonist aşırılıkçı hükümete doğrudan desteği olmasaydı devam etmeyeceğini teyit ediyoruz. Bu  onu bu soykırımın  tam ortağı kılıyor.

 Arap ve İslam ülkelerimizi ve uluslararası toplumu, bu katliamların durdurulması, halkımıza ve savunmasız halklarımıza yönelik artan Siyonist saldırganlığın durdurulması için sorumluluklarını yerine getirmeye ve acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.

Kaynak: DOĞRUHABER