Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı yol durumu raporuna göre,

İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 0-1. kilometrelerinde aydınlatma direklerinin sökülüp yeniden monte edilmesi çalışmaları yapılıyor. Bu sebeple, 21 Eylül'e kadar her gün saat 23.00 ile 05.00 arasında otoyolun sol ve orta şeritleri trafiğe kapatılacak, ulaşım sağ şeritten sağlanacak.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun Kırşehir bağlantı yolunda, Ankara-Niğde yönündeki çalışmalar nedeniyle bir şerit kapalı olacak ve trafik diğer şeritten devam edecek.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sevindikli-İzmit kavşakları arasında, Ankara-İstanbul yönündeki bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla trafik güney taşıma yoluna aktarılacak ve bu hat üzerinden çift yönlü ulaşım sağlanacak.

Zonguldak-Devrek-Çaycuma yolunun 0-8. kilometreleri arasında asfalt kaplama çalışmaları nedeniyle sürücülerden trafik işaret ve yönlendirmelerine uymaları isteniyor.

Korkuteli-Elmalı yolunun 28-29. kilometrelerinde, 10.00-17.00 saatleri arasında patlatmalı kazı çalışmaları yapılacak ve trafik kontrollü bir şekilde devam edecek.

Kırıkkale-Kırşehir yolunun 22-24. kilometreleri arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle, Kırıkkale-Kırşehir yönü trafiğe kapalı olacak. Ulaşım, Kırşehir-Kırıkkale yönünden çift yönlü olarak sağlanacak.

Kırklareli-Saray yolunun 18-21. kilometreleri, Edirne-Kırklareli yolunun 14-16. kilometreleri ve Sivas-Zara yolunun 11-16. kilometrelerinde süren yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik uyarılarına dikkat etmeleri gerekmekte.

Son olarak, Trabzon-Gümüşhane sınırında, Torul-Gümüşhane yolunun 44-45. kilometrelerinde bulunan T-3 ve T-4 tünellerinde Gümüşhane-Bayburt yönündeki tüplerde iletişim sistemi montaj çalışmaları yürütülüyor. Bu nedenle ulaşım tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanıyor.

Editör: Murat Tanrıkulu