Kuruluşun bugün yaptığı açıklamada, ordu ile Hızlı Destek Güçleri arasındaki yaklaşık bir yıldır devam eden çatışmaların neden olduğu durumun vurgulandığı belirtildi.
Birleşmiş Milletler'e göre, çatışmalar binlerce kişinin ölümüne ve 8 milyon kişinin yerinden edilmesine neden oldu. Save the Children'ın yerel direktörü Arif Noor, Sudan'ın dünyanın en kötü gıda krizlerinden biriyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.
Avustralya merkezli çocuk koruma kuruluşu Save the Children
Sivil toplum kuruluşuna göre, 2,9 milyondan fazla çocuk yetersiz beslenirken, 5 yaşın altındaki 729 bin çocuk da akut yetersiz beslenmeyle mücadele ediyor.
Sivillerin hedef alınması, altyapının zarar görmesi, yağma, zorla yerinden edilme ve köylerin yakılması gibi olaylar, 48 milyon Sudanlının günlük yaşamını etkiliyor.
BM'ye göre, 14 milyondan fazla Sudanlı - bunların yarısı çocuk - hayatta kalmak için acil insani yardıma muhtaçken, açlık krizi daha da kötüleşmeye devam ediyor.