Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda basın mensuplarına bilgi veren Vali Ünlüer, ildeki emniyet ve jandarma güçlerinin göç ve güvenlik faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ünlüer, terör örgütlerine yönelik Eylül ayında 11 operasyon gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu operasyonlar neticesinde 42 kişi hakkında adli işlem başlatılmış, 14 kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca jandarma ve emniyet bölgelerinde toplam 3 bin 7 asayiş olayı meydana gelmiş, bu olaylarda 2 bin 406 kişi yakalanmıştır. Operasyonlarda 29 tabanca ve 89 tüfek ele geçirilmiştir" dedi.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında da önemli adımlar atıldığını vurgulayan Ünlüer, "Eylül ayında göçmen kaçakçılığına karşı düzenlenen 14 operasyonda 20 kişi gözaltına alınmış, 3'ü tutuklanmıştır" ifadelerini kullandı. Vali Ünlüer, ilde 86 bin 326 düzenli göçmenin bulunduğunu söyledi.

Vali Ünlüer ayrıca, 6 Aralık 2023 tarihinde başlatılan mobil göç uygulaması çerçevesinde 12 bin 100 yabancının sorgulandığını ve bunlardan 770'inin sınır dışı edildiğini belirtti. Ünlüer, "208 Suriye uyruklu yabancının kayıtsız olduğu tespit edilerek haklarında geri dönüş işlemi başlatıldı" diye konuştu.

Kaynak: İLKHA