Besni İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı kesimhanenin sorumlusu olan Veteriner Hekim İbrahim Halil Karadeniz, kaçak et kesimine karşı alınan önlemleri açıkladı.
Karadeniz, ilçede kaçak kesimin önlendiğini vurgulayarak, ilçenin tüm giriş ve çıkışlarına, aynı zamanda kesimhaneye de güvenlik kamera sistemlerinin kurulduğunu belirtti. Bu sayede, 24 saat boyunca kesimhane ve çevresinin izlendiğini ifade etti. Ayrıca, kesimhanenin iç yapısına da dikkat edildiğini belirterek, tüm metal yüzeylerin ve duvarların boyandığını ve sağlıksız karkas veya sakatata asla izin verilmediğini sözlerine ekledi.
Hayvanların kesim öncesinde düzenli olarak muayene edildiğini ve kesim sonrası sağlığa uygun olan karkasların mühürlenerek tüketiciye sunulduğunu belirten Karadeniz, sağlığa uygun olmayan karkasların ise dezenfekte edilerek imha edildiğini ifade etti. Besni halkının et alırken dikkat etmesi gereken noktalara da değinen Karadeniz, et ve et ürünleri alırken karkas üzerindeki mührü kontrol etmeleri gerektiğini vurgulayarak, işlenmiş et ürünlerinde (hazır kıyma, kuşbaşı, onay numarası olmayan sucuk) mutlaka mühür bulunması gerektiğini söyledi.
Karadeniz, mühürsüz karkaslarla karşılaşan vatandaşların gıda şikayet hattı Alo 174'ü aramalarını, Belediye Zabıta ekiplerine veya İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurmalarını önerdi.