Olay 21 Eylül’de İstanbul-Gaziosmanpaşa’da bir oyun parkında meydana geldi.

Abdullatif, Suriye'den Türkiye'ye ailesiyle birlikte savaş nedeniyle göç eden binlerce çocuktan biriydi. Parkta arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada hedef alınan genç çocuğa 12 el ateş edildikten sonra ağır yaralanarak hayatını kaybetti. Olayın ardından saldırganlar kayıplara karıştı.

MASKELİ VE SİYAH GİYİMLİ SALDIRGANLAR 12 EL ATEŞ ETTİ

15 Yaşindaki̇ Çocuk, Irkçi Saldirida Öldürüldü 1

Abdullatif’in saldırıya uğradığı sırada yanında olan arkadaşlarının ifadelerine ve güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde iki saldırganın da siyah giyindiği ve maske taktığı tespit edildi.

Annesi ve kardeşleri 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybettiği için amcasıyla birlikte Gaziosmanpaşa’da yaşayan 15 yaşındaki Abdullatif, bir tekstil fabrikasında çalışıyordu.

BU PARKTA OYNAYAN SURİYELİ ÇOCUKLAR SIKLIKLA HEDEFTE

Olay günü amcasından izin aldıktan sonra arkadaşlarıyla oyun parkına giden

Abdullatif’in kimseyle kavgalı olmadığı belirtildi.

KARAR’a konuşan kaynaklar, Abdullatif’in 12 el ateş açılarak öldürüldüğü parkta iki aydır sıkça ırkçı saldırılar olduğunu ve özellikle Suriyeli çocukların parktan kovulduğunu ileri sürdü.

HASTANE MÜDAHALESİ YETERSİZ KALDI, GEÇ SEVK EDİLDİ

15 Yaşindaki̇ Çocuk, Irkçi Saldirida Öldürüldü 2

Abdullatif’in amcası Mustafa Davvara, yeğeninin hayatını kaybettiği olayın ardından büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, "Yeğenim masumdu. Kimseye bir zararı yoktu. Sadece arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Onu bu şekilde kaybetmek bizim için çok acı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

Abdullatif’in amcası Mustafa Davvara, Gaziosmanpaşa’da yaşayan bir esnaf olduğunu ve kimseyle bir sorunu olmadığını anlattı:

“Benden arkadaşlarıyla oyun oynamak için izin aldı. Berberden gelmişti. Ben de 15 dakika müsaade ettim. Kamera kayıtlarını izledik. Abdullatif’e saldıranlar simsiyah giyinmiş ve maske takmıştı. Ben bu bölgede esnaflık yapan biriyim. Kimseyle hiçbir kavgam, tartışmam yok. Yeğenim vurulduktan sonra kadın doğum hastanesine kaldırıldı ve orada gerekli müdahaleler yapılamadı. Sonrasında Başakşehir’de bir hastaneye sevk edildi ama artık çok geçti.”

15 Yaşindaki̇ Çocuk, Irkçi Saldirida Öldürüldü 3

Amca Davvara, yeğeninin hayatını kaybettiği olayın ardından büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade ederek, "Yeğenim masumdu. Kimseye bir zararı yoktu. Sadece arkadaşlarıyla oyun oynuyordu. Onu bu şekilde kaybetmek bizim için çok acı. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.

15 yaşındaki Suriyeli Abdullatif'in cenazesi Kilis'te defnedildi.

Kaynak: (Haber Merkezi)