Memiş'in öngörüleri şu şekilde:

Dolar kuru stabil bir seyir izliyor ve 32.58 seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksi ise 105.45 seviyesinde sakin bir görünüm sergiliyor. Eylül ayında doların yükseleceğine dair beklentiler var, ancak Memiş bu beklentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Doların bir yatırım aracı olmadığını her videosunda vurguluyor ve birikim yaparken doların tercih edilmesinin yanlış olduğunu ifade ediyor.

Dolar/TL kurundaki değer artışlarından değil, doların getirisinden bahsediyorum diyor Memiş. Türk Lirası karşısında doların 40-45 lira bant aralığında değer kazanması beklentisi devam ediyor, ancak gram altın ve gümüş gibi diğer yatırım araçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor.

ALTIN İÇİN KRİTİK GÜN CUMA

Cuma günü ABD'den tarım dışı istihdam verisinin açıklanması bekleniyor. Bu veri açıklandıktan sonra iki senaryo var: Altın fiyatları ya 2300 dolar ya da 2360 dolar aralığında bir yöne kırılacak. Cuma günü bu konuda belirleyici olacak.

Gram altın serbest piyasalarda 2460-2470 lira aralığında işlem görüyor ve hafif yukarı yönlü bir hareketlilik var.

Altın alım satımında makas aralığına dikkat etmek gerekiyor. Fiziki altın alırken, ucuz almayı hedefleyenlerin makas aralığına dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor Memiş.

Türk Lirası'na geçenlere ne aldıklarını sorduğunda, yüzde 80'inin araç, diğerlerinin ise tarla ve ev aldığını ifade ediyor. Araç satışlarında son bir aydır hareketlenme olduğunu, TL'ye dönenlerin araç alımına yöneldiğini belirtiyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)