Gastronomi merkezi olan Gaziantep'te, biber rekoltesinin yüksek olması çiftçilerin yüzünü güldürdü. Kurumaya bırakılan biberler, toz biber ve pul biber üretiminde kullanılırken, yaş hali ise salça üretiminde değerlendiriliyor. İslahiye, Gaziantep'in biber üretiminin yüzde 90'ını gerçekleştirerek diğer illere de biber tedarik ediyor. Bu biberlerin yurt dışına ihraç edilmesi ise ekonomiye önemli katkılar sağlıyor.
Çiftçi Doğan Keskin, şunları söyledi: "Üretim aşamasında gübreleme, ilaçlama ve diğer yetiştirme işlemlerini tamamladıktan sonra biberleri toplamaya başlıyoruz. Bu biberleri kurutup işlem gördükten sonra Kahramanmaraş'a gönderiyoruz. Orada pul biber üretimi yapılıyor ve piyasaya sunuluyor. Ayrıca yaş biber de toplanıp işlenerek acı biber salçası üretiminde kullanılıyor. İslahiye, Gaziantep'in biber üretiminin yüzde 90'ını karşılıyor çünkü bu alanda başka bir bölge bulunmuyor. İşçi temini konusunda da şimdiye kadar zorluk yaşamadık."
Keskin ayrıca, tarladan alınan biberler ile marketlerde satılan biberler arasında yüzde 100'lük bir fiyat farkı olduğunu belirtti. "Tarladan alınan kurutulmuş biberin kilogramı 100 TL'ye satılıyor. Fabrikada işlendikten sonra marketlerde 200 TL gibi bir fiyatla tüketiciye sunuluyor. Bu yıl pul biber satışlarının da oldukça iyi olması bekleniyor" dedi.