İŞKUR'un yaptığı açıklamaya göre, bu sistemle işverenler, ilan yayınlamaksızın aradıkları kriterlere uygun işçi adaylarına doğrudan ulaşabilecek. İşverenler, sistem üzerinden filtreleme yaparak meslek, eğitim durumu, dil becerileri, yaş ve çalışılacak il gibi çeşitli özelliklere göre adayları seçebilecek.

Bu yenilik, hem işverenler hem de iş arayanlar için zaman kazandırırken, niteliklere uygun eşleşmelerin daha kolay yapılmasını sağlayacak. İşverenler, sistemde aradıkları kriterlere uygun adayları belirleyerek, aylık bin kişiye kadar inceleme yapabilecek. Adayların kişisel bilgileri Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereği gizli tutulurken, nitelik ve beceriler özgeçmiş üzerinden görülebilecek.

Iskur Kpss 60 Puan Ile Pe 389 2 41

Beğenilen adaylar, meslek bazında oluşturulan havuzlara eklenerek, İŞKUR aracılığıyla adaylara bilgilendirme mesajı gönderilecek. Adaylar seçildiklerini kabul ettikten sonra, işverenler adayların iletişim bilgilerine ulaşabilecek. Ayrıca her iki tarafın danışmanlarına bilgilendirme e-postası iletilecek.

Sistem, İŞKUR'a kayıtlı olan ya da olmayan tüm işverenlerin adayları görüntülemesine izin veriyor. Ancak adayların bilgilerini detaylı şekilde görmek ve havuz oluşturmak, yalnızca İŞKUR’a kayıtlı işverenlere sunulan bir ayrıcalık olarak kalıyor.

Kaynak: Haber Merkezi