İran Kara Kuvvetleri envanterine, M60’ın gelişmiş modeli olan Süleyman 1402 tankları dahil edildi. Tanıtım törenine İran Ordu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi ile Kara Kuvvetleri Komutanı General Kiyumers Heyderi de katıldı.

İRNA haber ajansının aktardığına göre, Kara Kuvvetleri'ne eklenen bu tanklar, yangın alarmı ve söndürme sistemi, dijital gösterge paneli ve gelişmiş uyarı sistemleriyle donatılmış durumda.

Tankın, silah atış kontrol sistemi, eş eksenli makineli tüfek ve komuta makineli tüfeği taşıyan, iki serbestlik derecesine sahip bir platforma sahip olduğu belirtiliyor.

IRNA ayrıca, tankın yeni bir komutan kulesi, reaktif zırh, kızılötesi sinyal bozma özellikleri, telekomünikasyon ve modern savaş karşıtı sistemler, sis bombaları, çok yönlü görüş kameraları ve yangın alarm ve bastırma sistemleriyle donatıldığını bildirdi.

Yarı resmi Fars haber ajansı ise tankın hareket halinde iken hedefleri vurabilme yeteneğine sahip olduğunu ve gece görüş kameraları ile donatıldığını belirtti.

Kaynak: İLKHA