17 Eylül itibarıyla ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya'da yürürlüğe giren bu yeni düzenlemeler, Meta'nın açıklamasına göre 2024 yılı sonunda Avrupa Birliği'nde de uygulanacak. Türkiye'de ise Ocak ayından itibaren devreye alınması planlanıyor.

Yeni kurallar kapsamında, "genç hesaplar" otomatik olarak gizli modda olacak ve yalnızca takipçilerinin paylaşımlara erişebilmesi sağlanacak. Ayrıca 18 yaş altı kullanıcılar yalnızca karşılıklı takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecek.

Instagram, gençlerin Keşfet ve Reels alanlarında karşılaşabileceği şiddet ya da kozmetik ürün reklamları gibi "hassas içeriklerin" görünümünü azaltmayı amaçlıyor.

"Genç hesaplar", kullanıcıların ekran başında geçirdiği süreyi kontrol altında tutmak için günlük 60 dakika kullanım sınırı aşıldığında uyarı bildirimleri gönderecek. Ayrıca, 18 yaş altı hesaplar gece 10'dan sabah 7'ye kadar "uyku moduna" geçecek ve bu süre içinde bildirimler sessize alınacak.

Ebeveynler, çocuklarının hesaplarını denetleme, ayarları yönetme ve hangi içeriklere ilgi gösterdiklerini izleme imkanı bulacaklar. Ayrıca, çocuklarının son bir haftada kimlerle mesajlaştığını görebilecekler, ancak mesaj içeriklerine erişim sağlanamayacak.

Yeni düzenlemeler çerçevesinde, ebeveynler çocuklarının Instagram kullanım sürelerini sınırlandırabilecek ve belirli saatlerde uygulamayı kullanmalarını engelleyebilecekler.

Kaynak: BBC