Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu boykot çağrılarının başarısız bir siyaset mühendisliği çabası olduğunu ifade ederek, "Ana muhalefet genel başkanının son günlerde yerli markaları hedef alan sözde 'boykot' çağrıları, toplumu kutuplaştırma ve gerilim yaratma amacına yönelik başarısız girişimlerden biridir." dedi.

Ekonomiyi sabote etmeye yönelik bu tür çağrıların millet tarafından ciddiye alınmadığını vurgulayan Altun, CHP’nin bu tutumunun ayrımcılığı ve kutuplaşmayı körükleme çabası olarak değerlendirildiğini söyledi.

"Önce Kendi İçinizdeki Ayrımcılığı Bırakın"

Altun, CHP’nin Türkiye sosyolojisini doğru okuyamadığını belirterek, "Ülkemizde ayrımcılığı ve ideolojik dayatmaları körüklemeye çalışan CHP siyaseti, bu tür başarısız girişimlerle toplum nezdinde karşılık bulamamaktadır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, muhalif kesimin devletin köklü kurumları ve yerli medya kuruluşlarına yönelik saldırılarını eleştiren Altun, "Devletimizin güzide kurumu TRT’ye ve milli çizgide yayın yapan medya kuruluşlarımıza sürekli eleştiri yöneltenler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını yayımlamayan muhalif medyaya hiçbir eleştiride bulunmamaktadır." dedi.

Son olarak muhalefete yönelik samimi bir çağrıda bulunan Altun, "Önce kendi içinizdeki ötekileştirici anlayışla yüzleşin, şu nefret söylemine artık bir son verin. Kin ve düşmanlıktan arınmadan bu ülkeye gerçek bir değer kazandıramazsınız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA