Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, ilk ders zilinin çalması ile başladı.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Doğan, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması münasebetiyle yayımladığı mesajında; “Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Doğan'ın mesajı şu şekilde;

“Değerli Öğrencilerimiz, Kıymetli Velilerimiz ve Saygıdeğer Eğitimcilerimiz;

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına büyük bir heyecan ve umutla başlıyoruz. Bu yıl, sadece yeni bir eğitim döneminin başlangıcı değil, aynı zamanda "Maarif Yüzyılı" vizyonunun ve Maarif Modelimizin hayata geçirilmesi adına önemli bir adımı temsil etmektedir.

Maarif Yüzyılı ile birlikte hedefimiz, eğitimde yenilikçi, özgün ve çağdaş bir yaklaşımla öğrencilerimizi sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerle donanmış bireyler olarak yetiştirmektir. Maarif Modelimiz ise, öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme, iletişim ve iş birliği gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerini sağlamak, onların kendine güvenen ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla tasarlanmıştır.

Bu doğrultuda, eğitim kurumlarımızda sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda değerler eğitimi, kültürel mirasın korunması ve geleceğe güvenle bakan bir neslin inşası için yoğun bir çaba harcayacağız. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin rehberleri olarak bu sürecin en önemli aktörleri olacak; velilerimizin desteğiyle bu yeni eğitim modelini en verimli şekilde uygulayacağız.

Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Maarif Yüzyılı vizyonu ve Maarif Modelimizin ışığında birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza olan inancım tamdır. Saygı ve sevgilerimle...”

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)