Bakan Bolat, bu yeni uygulamanın e-Devlet teknolojisi ile entegre edileceğini belirterek, artık ilan sitelerinde tüketiciyi yanıltmaya yönelik hiçbir ilanın yer almayacağını ifade etti.

Ekim ayından itibaren başlayacak olan bu yeni uygulama kapsamında, ikinci el aracını satmak isteyen kişilerin şu adımları izlemeleri gerekecek:

  • Aracını bir yetkili satıcı aracılığıyla satmak isteyen kişi, e-Devlet üzerinden "araçlarım" bölümüne giriş yapacak. Satmak istediği aracı seçtikten sonra bir sonraki adıma geçecek.

Açılan pencerede, yetkili satıcının ilan sitelerinde kullanmakta olduğu kodu girerek bu satıcıyı aracını satması için yetkilendirecek.

  • Yetkili ikinci el araç satıcısı, bu yetkiyi aldıktan sonra aracın satış fiyatı, özellikleri, kilometresi, yaşı ve hasar durumu gibi tüm bilgileri ilan sitesine yükleyebilecek.

  • İlk aşamada, bu ilanlar ilan sitelerinde "doğrulanmış ilan" olarak yer alacak. Yıl sonuna kadar hem doğrulanmış hem de normal ilanlar sitede bulunabilecek. Ancak Ocak 2025'ten itibaren, ilan sitelerinde sadece doğrulanmış ilanlar yayınlanacak.

  • e-Devlet üzerinden verilen ikinci el satış yetkisi, birinci dereceden akrabaları kapsamayacak. Sadece aracını yetkili bir araç satıcısı üzerinden satmak isteyenler bu işlemi gerçekleştirebilecek.

Editör: Murat Tanrıkulu