Iğdır Üniversitesi Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü ve Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Musa Karadağ, yer fıstığının sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu belirtti.
Karadağ, özellikle kozmetik firmalarının tercih ettiği biotin açısından zengin olduğunu ifade ederek, üniversitenin tarımsal ürünleri katma değeri yüksek ürünlere dönüştürme hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
Iğdır Üniversitesi'nin Katma Değerli Tarımsal İnovasyonu
Yer fıstığı soğuk sıkım yağının kozmetik ürünlerinde, nemlendirici kremlerden güneş kremlerine kadar geniş bir yelpazede kullanıldığını dile getiren Karadağ, üniversitenin kendi kendine yetebilen bir model olma vizyonunu sürdürdüğünü belirtti.
Yapılan üretimin birçok üniversitenin hayali olduğunu vurgulayan Karadağ, ileriki dönemlerde farklı alanlarda daha birçok ürün geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. "Üniversite olarak katma değeri yüksek ürünler üretmek, kendi kendine yetebilmek bizim temel amacımızdır. Gerçekleştirdiğimiz üretim bugün birçok üniversitenin hayalidir. Bu üretimi daha da geliştirerek devam edeceğiz." dedi.