Dicle Memorial Hastanesi’nde çalışan Akpolat, günlük enerji ihtiyacının tüm besin gruplarından karşılanması gerektiğini ifade etti.

“Trans yağlardan uzak durun”

Akpolat, vatandaşlara haftada 2 kez balık, günde 400 gram sebze meyve ve bol su tüketmelerini tavsiye etti. Yağların vücut için enerji kaynağı olduğunu ancak doğru yağ kaynaklarının seçilmesi gerektiğini söyleyen Akpolat, “Hayvansal kaynaklı doymuş yağlardan çok bitkisel kaynaklı doymamış yağları tercih etmeliyiz. Zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi yağlar iyi seçeneklerdir. Trans yağlardan ise mümkün olduğunca kaçınmalıyız” dedi. Akpolat, sebze meyve tüketiminin günlük yaşantıda önemli bir yere sahip olduğunu da vurguladı. “Günde 2 porsiyon meyve, 3 porsiyon sebze yeterli lif alımını sağlayacaktır” diye ekledi.

“Tuz kullanımına dikkat edin”

Akpolat, kronik hastalığı olan vatandaşların özellikle tuz kullanımına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. “Tuz tüketimini azaltmalıyız. Kronik hastalığı olan bireylerde tuz tüketimi daha da sınırlı olmalıdır. Bu şekilde sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturabilirsek ideal kiloya ulaşmamız daha kolay olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: (İHA)