Soruşturma kapsamında İmamoğlu ve diğer şüpheliler, "suç örgütü yöneticiliği", "suç örgütüne üye olma", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı elde etme" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla inceleniyor. Ayrıca, İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla soruşturma yürütülüyor.

Şüpheliler Emniyette İfade Veriyor

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’ne götürülen şüpheliler arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve şarkıcı Ercan Saatçi de bulunuyor. Gözaltındaki şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor.

87 Kişi Gözaltına Alındı

Yolsuzluk soruşturması kapsamında İBB Başkanı İmamoğlu’nun da aralarında yer aldığı 83 şüpheli gözaltına alınırken, 10 kişinin firari olduğu, 7 şüphelinin ise yurt dışında bulunduğu belirlendi.

PKK/KCK terör örgütüne yardım suçlamasıyla yürütülen soruşturmada ise İmamoğlu'nun da aralarında olduğu 7 şüpheliden 4'ü gözaltına alındı, 3 kişinin firari olduğu tespit edildi.

Kaynak: AA