Olay ile alakalı işyerini ziyaret ederek incelemelerde bulunan HÜDA PAR heyeti ardından kısa bir açıklama yaparak olayın zamanlamasının manidar olduğuna dikkatleri çekti.

Diyarbakır’da Işyeri Kundaklandı 1

"Partimizi açık şekilde hedef gösterenlerin açıklamalarından sonra olması düşündürücüdür"

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Av. Süleyman Güler yaptığı açıklamada kolluk kuvvetlerinin olayın aydınlatılması için hızlı ve titiz çalışması gerektiğini belirtti.

Güler şunları söyledi:

Diyarbakır’da Işyeri Kundaklandı 3

“Dün gece saatlerinde eski Sur ilçe başkanımızın Diyarbakır Hatboyu Caddesi'ndeki işyeri çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale gelmiştir. İlk tespitlere göre bu yangının kundaklama sonucu çıktığına dair kuvvetli şüpheler vardır. Bu olayın son günlerde partimizi açık şekilde hedef gösterenlerin açıklamalarından sonra olması düşündürücüdür.

Diyarbakır’da Işyeri Kundaklandı 2

Kolluk kuvvetlerinin hızlı ve titiz bir şekilde hareket ederek olayı bütün yönleriyle tam olarak aydınlatması, toplumsal huzuru korumak adına büyük bir öneme sahiptir. Olayın hızlı bir şekilde ve tam olarak aydınlatılması, kaotik ortamlardan beslenen karanlık odakların heveslerini kursaklarında bırakacaktır.”

Olayın geçmişi

Olay gece saat 02.45 sıralarında Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Doç. Dr. Ahmet Bilgin Caddesi (Hatboyu) üzerindeki bir alışveriş merkezinde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre iş yerinin klima motorunun altındaki eski koltuklar, henüz belirlenemeyen bir sebeple alev aldı. Koltuklardan çıkan alevler, önce klima motoruna ardından içeriye sıçradı.

Yangını fark edenlerin durumu haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri geldi.

Ekipler, yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangın nedeniyle iş yerinde geniş çaplı maddi hasar oluştu.

Olayda kundaklama şüphesinin olduğu, yangının kesin sebebinin belirlenmesi için çevredeki güvenlik kameralarının incelenmeye alındığı ve ekiplerin de çalışma başlattığı bildirildi.

Muhabir: (Kamuran Turgay)