Öğretmen ve memur alımlarında mülakata karşı olduklarının altını çizen Subaşı;

“Öncelikle HÜDA PAR olarak mülakat sistemine karşı olduğumuzu söylemek isterim, memur ve öğretmen alımlarında mülakat sistemi yerine hakkaniyet ve liyakat sisteminin getirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Seçimden önce Sayın Cumhurbaşkanının bu konu ile ilgili açıklaması mülakatın kaldırılacağını belirtmesi ve seçimin bitmesi ile birlikte bu konunun başka şekilde gündeme gelmesi hem bir vatandaş hem de HÜDA PAR Yönetim Kurulu Üyesi olarak bir rahatsızlık duyduğumu belirtmek istiyorum.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu ve o mesleğe gelen bütün öğretmen arkadaşlarımızın ne tür zorluklar çektiğini biliyoruz. 12 sene okul okuyup 4 sene üniversiteyi, öğretmenlik fakültesini okuduktan sonra bir de üstüne, KPSS sınavını geçip son olarak karşılarına mülakatın çıkması ve bu mülakatların da torpile açık olması öğretmen adaylarını tedirgin etmektedir.

Ülkenin güvenliği için bazı kadrolarda mülakat yapılması önemlidir. Polis, askeriye, istihbarat ve benzeri kadrolarda yapılabilir ama öğretmenlik memurluk kadrolarında mülakatın kaldırılmasını istiyoruz.” İfadelerinde bulundu.

HÜDA PAR Bismil Eğitim Komisyonu Başkanı Subaşı 1

HÜDA PAR Bismil Eğitim Komisyonu Başkanı Nimet Subaşı

Okullarda yardımcı kitap mağduriyeti

Milli eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere kaynak kitap verdiğini ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in verilen kaynak kitapların yeterli olduğu açıklamasını hatırlatan Subaşı;

“Milli eğitim kurumu, öğrencilere kaynak kitaplar verildiğini ve bu kitapların yeterli olduğunu belirtmiştir fakat buna rağmen bazı okullarda öğrencilerden yardımcı kaynak kitaplar istenmektedir ve bu durum mağduriyetlere neden olmaktadır. Bu yardımcı kitaplar maddi olarak durumu düşük öğrencileri mağdur etmektedir. Bu kitaplardan bazıları 350 lira, 500 lira ile bin lira arasında değişmektedir ve ailelere ekstra masraflar çıkarmaktadır.

Ülkenin ekonomik durumu ortada, öğrenci velileri büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği kaynak kitap yeterli değilse, öğrencilere ek kaynak kitaplar temin edilmeli veya masrafı devlet tarafından karşılanmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Servis ücreti ve öğrencilerin taşıma konusundaki mağduriyetleri

Bazı ailelerin servis ücretini karşılayacak durumları olmadığını belirten Subaşı, devletin servis ücreti konusunda ailelere yardımcı olması gerektiğini savundu, bazı öğrencilerin servis yerine şehiriçi minibüsleri ile okullar bölgesine gittiğini ve okula uzak bölgelerde indirildiğini belirten Subaşı şöyle konuştu;

“Ek kaynak desteğini yanında öğrencilere servis ücreti de verilmelidir. Durumu düşük olan öğrencilerin servis ücretinin devlet tarafından karşılanması gerekiyor. Özellikle servis tutamayan öğrencilerimizden bazılarının Bismil Anadolu, Fen Lisesi ve Meslek Liselerine giden şehir içi arabalarına binip gittiğini biliyoruz. Maalesef bu öğrencilerin okula uzak bir yerde indirildiğini öğrendik. Öğrenciler mağdur edilmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesi için sayın Bismil kaymakamından rica ediyoruz. Servis tutamayıp şehir içi ile okula giden öğrencilerin, duraklarda değil okula yakın bir yerde indirilmesini talep ediyoruz.”

“Bazı okullarda derslere cep telefonu ile giriliyor”

Milli eğitim Bakanlığı’nın kararına rağmen halen bazı okullarda derslere telefon ile girildiğini söyleyen Subaşı;

“Milli eğitim Bakanımız okullarda sınıf içinde telefon getirmenin yasaklandığını, kullanılmanın yasaklandığını belirtmişti ancak bazı okullarda öğretmen ve öğrencilerin derse telefon getirdiği ve derslerde aksamaların meydana geldiği bilinmektedir. Bu durumun önüne geçilmesi için gerekli önlemler alınmalıdır. Öğrencilerin derslerden verim alabilmesi için bu uygulamanın Bismil ilçesinde de noksansız bir şekilde uygulanması önem arz etmektedir.” Dedi.

Muhabir: Kamuran Turgay