NDTV kanalının üst düzey askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, iki ülke askerleri, Ladakh'ın doğusundaki Demchok ve Depsang bölgelerinden karşılıklı olarak geri çekiliyor.

Yetkili, askerlerin geri çekilme sürecinin ay sonuna kadar tamamlanacağını ve Nisan 2020'den önceki pozisyonlara dönüleceğini kaydetti.

Geri çekilme devam ederken baraka ve çadır gibi tüm geçici altyapılar kaldırılacak ve hudutta görevli komutanlar düzenli olarak toplantılara devam edecek.

Çin ve Hindistan, Depsang ve Demchok bölgelerinde gözetleme seçeneklerine sahip olmaya devam edecek. Herhangi bir iletişimsizliği önlemek için devriyeye çıkılmadan önce taraflar birbirlerini bilgilendirecek.

Çin: "Çalışmalar sorunsuz yürütülüyor"
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, Pekin'de gazetecilere yaptığı açıklamada “her iki tarafın sınır birliklerinin ilgili çalışmaları sorunsuz şekilde yürüttüğünü” söyledi.

Çin ve Hindistan, 22 Ekim'de iki ülke arasındaki geçici hududu oluşturan Fiili Kontrol Hattı'nın (LAC) Ladakh bölgesinde karşılıklı devriye faaliyetlerinin düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 23 Ekim'de Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da 16'ncısı düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi marjında iki ülke arasındaki sınır ihtilafının yol açtığı gerilimli dönemin ardından ilk kez bir araya gelmişti.

Kaynak: AA