Çelik, Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde Anadolu Ajansı muhabirine, yetiştiricilerin belirli sayıda hayvanı bu pazarlara getirdiğini belirtti.

"Maalesef, yetiştiricilerin burada bugüne kadar ortalama satış oranı yüzde 20 civarında. Bu durum bizi memnun etmiyor." diyen Çelik, alım gücünün düşmesi nedeniyle pazarlarda durgunluk yaşandığını vurguladı. Çelik, bazı marketlerde yapılan kurbanlık satışlarının da bu durumu olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Marketlerin çeşitli et ürünleri sunduğunu ifade eden Çelik, "Kurbanlıkların alınacağı yer kurban pazarlarıdır. Kurban kesilecek yerleri vatandaşlara gösteriyoruz. Belediyelerimiz her türlü imkanı sağlıyor. Kurban almak isteyen her vatandaşımız gelip kurbanını gönül rahatlığıyla bu pazarlardan alabilir. Ben de kurban pazarından aldığım küçükbaş hayvanı bayramın birinci günü keseceğim." şeklinde konuştu.

Resim Cc2B6Fd2

Nihat Çelik, pazar yerlerindeki satışların bayramın son gününe kadar süreceğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın her Kurban Bayramı'nda Et ve Süt Kurumu aracılığıyla kalan kurbanlıkları aldığını hatırlatan Çelik, geri gönderilecek hayvanlar için de lojistik destek sağlandığını söyledi.

Kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gereken konulara da değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Kurbanlıklar sağlıklı olmalı. Küçükbaş hayvanın kurban edilebilmesi için bir yaşında olması gerekir. Eğer bir yaşında değilse, fiziksel yapısı itibarıyla bir yaşındaki hayvanla benzer özellikte olmalı. Ayrıca hayvanların kulak küpesi bulunmalı. Kurban seçerken bu şartlara dikkat edilmelidir. Kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmemeli ve kesim bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Vatandaşların, çevre temizliği konusunda da büyük bir sorumlulukla hareket etmelerini rica ediyorum."

Kaynak: AA