Bitlis’te Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen geleneksel "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında çocuklar, ellerinde pankartlar ve Filistin bayraklarıyla Merkez Ulu Camii önüne kadar yürüyüş düzenlediler.

Kazımpaşa İlköğretim Okulu önünde toplanan çocuklar, aileleriyle birlikte Merkez Ulu Camii’ne kadar yürüdü. Etkinlik, Ömer Işık Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgileriyle devam etti.

Bitlis'te Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Büyük İlgi Gördü (4)

Çocuklar, etkinlik sırasında hazırladıkları şiirleri ve okudukları ayetlerle programa katkıda bulundular. Açılış konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Bitlis Temsilcisi Suphulah Uysal Hoca, etkinliğin amacını ve namazın önemini vurguladı.

Suphulah Uysal, Allah Nuh aleyhisselama diyor ki 'Ey Nuh! Kendin namaza devam et, ehlini de namaza davet et ve onlara namazı kıldır.' ayetini hatırlatan Uysal, "Peygamber aleyhissalatu vesselam kendisine vahiy geldiğinin sabahı, öğleden sonra ikindi vaktine doğru Cebrail Aleyhisselam nasıl abdest alacağını, nasıl namaz kılacağını kendisine öğretti. Yani vahyin gelişiyle namazın kılınışı aynı gündür. Namaz çok önemli bir ibadet, büyük bir eylemdir. İmanın ispatı, kötülüklerden korunmanın yoludur. Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselamın, '7 yaşında iken çocuklarınıza namazı öğretin.' emri gereğince bizler de çocuklarımıza namazı öğretiyoruz. Yarın mahşer gününde Allah ve Resulünün huzuruna çıktığımız zaman, Ya Rabbi! Elimizden bu geliyordu, çocuklarımıza bunu öğrettik, onları eğittik." belirtti.

Bitlis'te Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Büyük İlgi Gördü (2)

"Namaz, iman ve kötülüklerden korunmanın bir yolu olarak büyük bir eylemdir. Peygamber Efendimiz '7 yaşında çocuklara namaz öğretin' emrini vermiştir. Bizler de bu emri yerine getirerek çocuklarımıza namazı öğretiyoruz," dedi Uysal.

Bitlis'te Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Büyük İlgi Gördü (3)

Etkinlikte, Miraç olayının ve Kudüs’ün önemine de değinildi. Uysal, Miraç’ın Mescid-i Aksa’dan gerçekleştiğini ve Kudüs’ün siyonist işgal altında olduğunu vurgulayarak, Müslümanların hem namazlarına hem de Kudüs’e sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. "Allah, Müslümanların önderi olan Hazreti Muhammed aleyhisselatu vesselamı Miraç'a oradan yükseltti. Ümmeti de oradan yükselteceğinin müjdesini verdi. Resulü Ekrem Miraç'a çıktı. Bugünkü kıldığımız beş vakit namaz Miraç'ta Müslümanlara farz kılındı. Namaz, Miraç, Beytülmakdis, Kudüs, hepsi iç içe olan şeylerdir. Müslümanlar ne kadar namazlarına sahip çıkıyorlarsa, Kudüs'e de o kadar sahip çıkmaları imani bir görevdir. Biz hem namazımıza sahip çıkacağız hem de Kudüs'e sahip çıkacağız. Müslüman kardeşlerimizi sahipsiz, kimsesiz bırakmayacağız." dedi.

Bitlis'te Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Büyük İlgi Gördü (1)

Program, Bitlis Eren Üniversitesi İdeal Gençlik Kulüp Başkanı Mehdi Uysal’ın konuşmasının ardından çocukların iki rekat şükür namazı kılmasıyla sona erdi. Etkinlik, çocukların ve ailelerinin büyük ilgisini çekti ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Bitlis'te Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Kaynak: İLKHA