Malatya'da, Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek ve desteklemek amacıyla geçtiğimiz pazar günü "Büyük Gazze Mitingi" düzenlendi. Mitingte konuşan katılımcılar, Müslümanların birlik olup işgalci siyonistlerin soykırımına karşı çıkması gerektiğini dile getirdiler.

"Bu dava haklıdır. Haklı davada zafer kesindir," diyen Büşra Yılmaz, El-Kassam Tugayları'nın İslam ümmetinin şerefini korumak için mücadele ettiğini vurguladı. "Müslümanların birleşip kıyama durmaları ve bu soykırımı sonlandırmaları gerekiyor," dedi.

"Gazze'deki soykırımı kınamak ve Filistinlilere destek olmak için buradayım," diyen Fatih Uslu, "Müslümanların uyanıp zafer kazanacaklarına inanıyorum. Siyonistler ne kadar güçlü olursa olsunlar, Allah'ın gücünü yenemeyecekler," şeklinde konuştu.

"Siyonistlerin yaptığı katliamlara sessiz kalmayalım," diyen Mehmet Ali Şaşa, "Müslümanların gaflet uykusundan uyanmaları ve bu zulmü durdurmaları gerekiyor," ifadelerini kullandı.

"Filistin'in özgürlüğü için dua ediyoruz. İslam ülkelerinin birlik olup bu soykırımı sonlandırmalarını istiyoruz," diyen Nigar Yıldırım, duygularını paylaştı.

"Dünya, bu soykırıma sessiz kalmamalı," diyen Mehmet Dede, "Artık çocuklar ölmesin. Bu zulme karşı tepkimizi ortaya koymak için buradayız," dedi.

"Allah İslam aleminin birlik ve beraberlik şuurunu artırsın," diyen Mehmet Ali Yetiş, "Bugün burada Müslümanların birlik ve beraberliğini göstermek için bulunuyoruz," ifadelerini kullandı.

"Müslümanların birlik olup siyonistlere karşı tedbirli olmaları lazım," diyen Mehmet Akkuş, "Filistinli çocukların ölmemesini ve bu soykırımın son bulmasını istiyoruz," dedi.

Kaynak: İLKHA