1- ET FİYATINDA DÜŞÜŞ DÖNEMİ

Dana ve kuzu et fiyatları geçtiğimiz günlere göre geriledi. Kilogramı daha önce 500 liranın üzerine çıkan dana, 500 TL’nin altına düştü. Kuzu eti fiyatı ise 400 TL’ye kadar geriledi.

2-HENİYYE İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından suikast ile hayatını kaybeden Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı.

I M G 8426

3-Diyarbakır’da skandal olay! Belediye ekipleri anında müdahale etti

Kayapınar İlçesi’nde son kullanma tarihi geçmiş içeceklerin tedbir alınmadan sokağa bırakılmasına belediye ekipleri müdahale etti.

4-Sanayi Sitesinde Yangın 

Diyarbakır 2. Sanayi Sitesinde bir işyerinde çıkan yangın diğer dükkânlara da sıçradı. Vali Murat Zorluoğlu, söndürme çalışmalarını yerinde incelemek ve bilgi almak üzere bölgeye gitti. 

Öte yandan söndürme çalışmalarında Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) da etkin rol oynadı. Emniyet birimlerinden 7 TOMA, 1 tanker ve 1 panzer çalışmalarda yer aldı.

Ayrıca 6 KBRN, 9 arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 15 AFAD personeli ve 2 arama kurtarma aracı, Belediyelerden 15 su tankeri 8 adet itfaiye aracı, 3 merdivenli araç da olay yerine görevlendirildi.

5-Vali Zorluoğlu: "Tekstil İhtisas OSB, Diyarbakır İçin Büyük Bir Kazanım"

Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantıda OSB'de faaliyet gösteren firmaların talepleri detaylı bir şekilde değerlendirildi ve bölgenin mevcut durumu ile yapılması planlanan yeni projeler masaya yatırıldı. 

Toplantıya Vali Yardımcıları Ömer Coşkun ve Fatih Ayaz, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyhmus Ayhan, Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Ayas, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Mahmut Yalçınkaya ve OSB Müdürü Sami Erkiz de katıldı.

6-Yaşı ilerlemiş vatandaşlar için moral etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üstü yurttaşlar için moral etkinliği düzenledi. Dengbejlerin klamlarını seslendirdiği programda, yurttaşlar hoşça vakit geçirdi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Yaşlılara Hizmet Merkezi ve Lokali, yaşı ilerlemiş yurttaşları desteklemek ve toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Haber merkezi