Sağlıklı Hayat Merkezleri, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmeti sunuyor. Sağlık Bakanlığı'nın 2017 yılında, toplumu sağlıklı yaşama teşvik etmek ve birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla kurduğu SHM'lerin sayısı, Türkiye genelinde 265'e ulaştı. Şanlıurfa’da Eyyübiye, Haliliye 1 Nolu, Haliliye Bamyasuyu, Akçakale ve Viranşehir olmak üzere 5 noktada bulunan SHM'lerde, vatandaşlara mesai saatleri içerisinde ücretsiz hizmet verilmektedir.

Şanlıurfalı Bilal Yılmaz, bir aydır sigara içmediğini ve bu süre zarfında hayatında büyük bir değişim yaşadığını ifade etti. Yılmaz, sigara kullandığı dönemde günde 2-3 paket sigara içtiğini belirterek, "Sigarayı bırakmayı uzun süredir düşünüyordum ancak bir türlü harekete geçemiyordum. Yıllarca günde 2-3 paket sigara içtim ve sağlığımın bozulduğunu fark edemedim" dedi.

Gunde Ictigi 2 Paket Sigarayi Birakan Vatandastan Onemli Tavsiyeler 665E8998

Sağlıklı Hayat Merkezleri Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakmak isteyenlere sunduğu destekle öne çıkıyor. Yılmaz, poliklinikte gördüğü tedavi sonrasında sigarayı bırakmayı başardığını belirterek, "Ailem sigaradan rahatsız olduklarını söyledi. Ben de bu durumdan rahatsızdım ve sigarayı bırakmaya karar verdim" şeklinde konuştu.

Yılmaz, ailesinin teşvikleri ve merkezden aldığı bilgiler doğrultusunda başvurduğunu söyledi. İlk aşamada doktoru tarafından çeşitli testlerin yapıldığını ve ilaçların verildiğini ifade eden Yılmaz, "İlaçlar ve talimatlara uyarak yaklaşık 5 gün içinde sigarayı bırakmayı başardım. Şu an yaklaşık bir aydır sigara içmiyorum" dedi.

Yılmaz, sigarayı bırakmak isteyen herkesi Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvurmaya davet etti.

Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Halil Seysenbek, sigara bırakma polikliniğine başvuran vatandaşların uzman hekimler tarafından muayene edildiğini ve süreç boyunca takip edildiklerini belirtti. Seysenbek, "Günde 1-1,5 paket sigara içen bir kişi, verilen ilaçlarla 5 gün içinde sigarayı tamamen bırakabiliyor. Bu süreç, hekimlerimiz tarafından yakından takip ediliyor ve sigarayı bırakan vatandaşlar ayda bir kontrol ediliyor" dedi. Seysenbek, sigara bırakmak isteyen tüm vatandaşları Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'ne davet etti.

4o

Kaynak: İLKHA