Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Esendere Gümrük Kapısı'nda, Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından 284 kilogram metamfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucuya el konuldu. Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise piyasa değeri yaklaşık 24 milyon lira olan kaçak elektronik sigaralar tespit edildi. Ayrıca Edirne ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda 80 kilogram kokain ele geçirildi.

Esendere Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda, Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi'nin koordinasyonunda, Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmaya hazırlanan bir tırı yakın takibe aldı. Aracın gümrük işlemlerinden sonra x-ray taramasına sevk edilmesi üzerine dorsede şüpheli bir yoğunluk tespit edildi. Detaylı arama sonucunda, çuvallara gizlenmiş halde 284 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Bir diğer operasyon ise Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda kaçak elektronik sigara girişini önlemeye yönelik gerçekleşti. Gümrük ekipleri, Türkiye'ye giriş yapmak isteyen iki tırı takibe aldı ve x-ray taraması sonucunda şüpheli yoğunluk tespit etti. Aramada, beyan edilen oto parçalarının yanı sıra gizlenmiş 24 bin kaçak elektronik sigara ele geçirildi. Piyasa değeri 24 milyon lira olan bu sigaralara el konulurken, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ayrıca, Edirne ve İstanbul'da yapılan başka operasyonlarda 80 kilogram kokain ele geçirildiği, bu olayla ilgili soruşturmanın da çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Editör: Murat Tanrıkulu