Göksu kavşağında trafik ışık ve aydınlatma ile uyarı işaretleri yok

Muhtar Hüseyin Akgöl, Batman-Diyarbakır karayolunda, bazı kavşaklarda Karaköprü, Korukçu ve Göksu köyünde, kavşaklarda ışık, uyarı levhası ve kavşağa varmadan önce, yol üzerinde tırtıllı yok. Özellikle yol inişli, Göksu kavşağı biraz çukurda, seyir halinde olan araçlar ilk başta Göksu kavşağı görmüyor, seyir halinde hızlı geliyor. Örnek, Ben Bismil’den Göksu köyüne gideceğim. Arkadan hızlı araba geliyor. Sinyalı da açıyorum. Mecburen hızla kavşağa geçiyorum. Yoksa arkadan gelen araç benim araca çarpacak. Kavşağa doğru gelen araçlar, çevresini kontrol etmeli, ani ve hızlı hareketlerde bulunmamalıdır. Ama bizim Göksu kavşağı yolu inişli olduğu için geç farkına varabiliyor. Kavşaklar, trafik bakımından oldukça hareketli olan yerlerdir. Bu sebeple trafik kurallarına burada daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Trafik lambası ve trafik levhalarına dikkat edilmelidir. Ama ne yazık ki Göksu kavşağında ne Trafik lambası ve nede trafik levhası var. Kavşağı biraz daraltarak yan yol açılması riski azaltır. Dedi. 

Başlıksız-5

İlçemizde Batman- Diyarbakır karayolu üzerindeki orta refüjlerde  (orta kaldırım) yetiştirilen çeşitli türdeki bitkiler, gerek sürücüler ve gerekse yayalar için görüş açısını kapamasından dolayı büyük tehlike arz ettiği ifade eden Muhtar Hüseyin Akgöl, 

Yetkililere buradan bir duyurumuz var. Acilen buraya kavşağı bir ışıklandırma yapmalarını istiyoruz. Kavşakta levhaları sokmaları lazım. Bunu önemle rica ediyoruz. Yetkililerin bizlere kulak vermelerini ve gerekli müdahaleyi yapmalarını temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Nurşen Ağar