BİSMİL BELEDİYESİ GÖKSU KÖYÜ ALTGEÇİDİ TEMİZLEDİ, ALTGEÇİTİN ÇIKIŞI ASFALTLANDI 

Bismil Belediyesi kış ayları öncesi okul yollarını asfaltlayarak öğrencilerin çamursuz yolda gitmesini sağladı.


Geçen sene, Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Göksu Mahallesi Karayolunun alt tarafında oturan çocuklar okula gitmek için alt geçitten okula gidiyordu. Altgeçitin yolu kış aylarında çamurla kaplı olması nedeniyle öğrenciler ayaklarına poşet ve çizme geçirip altgeçitti aşarak okula ulaşıyordu. 

GEÇEN SENE ALTGEÇİT (ÇAMURLU)

I M G 0052I M G 0053

Göksu İlkokulu/Ortaokulu, Kış ayı geldiğinde ise yağmurdan dolayı yol çamurla kaplı olunca veliler çocuklarının ayaklarına çizme ve poşet geçirerek okula gönderiyordu. Yolda poşetleri parçalanan ve ayakları çamur olan çocuklar ise okul idarecilerinden uyarı alıyordu.

GÖKSU KÖYÜ ALTGEÇİT SORUNU ÇÖZÜLDÜ


Bismil’de kırsal alanda çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bismil Belediyesi Göksu köyü altgeçitteki çamurları temizleyerek, altgeçit çıkışlardaki yüksekliği düzeltti ve asfaltla kapladı. 

I M G 0054Fa741D0E 2265 4C10 Aa7F 7C21Dd6Cdd12

Konuyla ilgili Bismil Habere bilgi veren Bismil Belediyesi Eş başkanı Güven Tanrıkulu, Göksu köyünde, köylülerin talebi üzerine Altgeçit temizledikten sonra, altgeçit çıkışları asfaltla buluşturarak öğrencilerin okula hem güvenli ve daha rahat gitmesini sağlamaya çalıştık. Dedi.

Öğrenciler Teşekkür etti. 

Daha önce Altgeçit çıkışında okul yollarının olmadığını toz ve çamurda yürümekte zorlandıklarını ifade eden öğrenciler, artık okullarına daha iyi şartlarda gideceklerini belirterek yapılan yoldan dolayı Bismil Belediyesine teşekkür etti.

Muhabir: Nurşen Ağar