Başkanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada, bazı medya organlarında çıkan haberler ve gelen şikayetler doğrultusunda, GİB adına sahte e-postalar gönderilerek vatandaşların yanlış yönlendirildiği belirtildi. Bu dolandırıcılık girişimlerinde, sahte vergi borcu olduğu belirtilerek kullanıcılar, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Dijital Vergi Dairesi'ni taklit eden sahte internet sitelerine yönlendiriliyor. Bu yöntemle kişisel ve finansal bilgilerin ele geçirilmesi hedefleniyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mükelleflerimiz sahte e-postalar aracılığıyla sahte internet sitelerine yönlendirilmekte ve kredi kartı ile kişisel bilgileri ele geçirilmeye çalışılmaktadır. Bu tür sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı mükelleflerimizin dikkatli olması ve bu tür e-postalara itibar etmemesi önem arz etmektedir."

Başkanlık, mükelleflerin mağduriyet yaşamamaları için tüm ödemelerin resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya anlaşmalı bankalar üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şüpheli e-postalarla karşılaşanların Vergi İletişim Merkezi (VİMER-189) ile iletişime geçmeleri tavsiye edildi.

Kaynak: AA