Gazze'de son 24 saat içinde gerçekleştirilen yoğun saldırılarda 42 kişinin şehit olduğu, 107 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Gazze Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminin bu dönemdeki saldırıları sonucunda ölü ve yaralı sayısının artığını açıkladı. Şehit edilenlerin ve yaralananların büyük bir kısmının çocuklar ve kadınlar olduğu vurgulandı.

Şehit ve Yaralı Sayısı Artıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, soykırımın başladığı günden bu yana hastanelere ulaştırılan şehit sayısının 40 bin 861'e, yaralı sayısının ise 94 bin 398'e yükseldiği belirtildi. Enkaz altında kalan ve kayıp olarak değerlendirilen kişi sayısının 10 bini aştığı tahmin ediliyor.

Enkaz Altında Kalan Cenazelerin Çıkarılması Zorlaşıyor

Bakanlık, işgal rejiminin sürekli devam eden saldırıları nedeniyle enkaz altında kalan cenazelerin çıkarılmasında ve toplanmasında büyük zorluklar yaşandığını bildirdi. Saldırılar sonucunda iki milyondan fazla insan evini terk etmek zorunda kaldı. Gazze'de binaların yüzde 70'ten fazlası yıkılmış durumda, altyapı tesisleri büyük hasar gördü. Sıkı abluka ve aç bırakma politikaları nedeniyle bölgede ciddi bir açlık ve gıda yetersizliği yaşanıyor.

103B0A98 D6B7 4Ff5 8C5E 43Cddefa10Fe

Uluslararası toplum, Gazze'deki krizle ilgili çeşitli tepkiler ve yardım çağrıları yapıyor. Birçok ülke ve insani yardım kuruluşu, bölgedeki acil durumlara yanıt vermek ve yardımlar ulaştırmak için çalışmalara başladı.

Kaynak: İLKHA