HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir Nunu, işgalci rejimle varılan insani ateşkes anlaşmasına ilişkin El Cezire TV'ye açıklamalarda bulundu.

İLKHA'nın servis ettiği habere göre, Nunu, ateşkesin yürürlüğe gireceği tarihin henüz net olmadığını, 8'i yakıt kamyonu olmak üzere en az 200-300 TIR'ın Gazze'ye her gün gireceğini ifade etti.

İnsani ateşkes kapsamında Gazze Şeridi'ne girecek yardım tırlarının güney ve kuzey olmak üzere tüm Gazze'yi kapsayacağını belirten Nunu, ateşkes sırasında Kuzey Gazze Şeridi'nde uçak hareketinin 6 saat duracağına dikkat çekti ve Katar, Mısır ve ABD'nin ateşkesin garantörleri olduğunu belirtti.

Nunu, esir listelerinin şu anda takas edildiğini ve denetlendiğini doğrulayarak, anlaşmada Kızıl Haç ve Birleşmiş Milletler'in bir rolü olacağını söyledi.

Nunu:

"Gazze Şeridi'ne girecek yardım temel malzemeler ve giysiler içeriyor ve yardım hacminin geçitlerin kapasitesi ile belirlendi. Anlaşman Gazze'deki tüm hastanelere sağlık yardımının ulaşmasını içeriyor. Gazze Şeridi'ndeki bir hastane ile diğeri arasında ayrım yapmadık.

Gazze'ye yardım girişi anlaşmanın imzalandığı günlerden sonra da devam edecek. Gelecekte Gazze'ye yardım girişini artırmaya çalışacağız. Anlaşma, Filistin halkına sürekli yardım girişini içeriyor.

Naaşlarımızın bulunması arzumuz, bu anlaşmaya gitmemizin en büyük nedeniydi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: (İLKHA)