Bu mutfakta patlıcan, hasat döneminde çeşitli yemeklerde kullanılan bir sebze. Patlıcan doğrama ise, patlıcanın gövde kısmından yapılan ve doyurucu bir lezzet sunan bir yemek. Gaziantep’te yöresel yemeklerin tescillenmiş olduğu ve kadın ustaların çalıştığı bir restoranda, patlıcan doğrama yoğun ilgi görüyor. Patlıcanın hiçbir kısmının atılmadığı ve israf edilmediği bu restoranda, patlıcan doğrama yaz aylarında daha çok tüketiliyor.

Bu yemeğin içinde kullanılan patlıcanın topak patlıcan olması gerektiğini söyleyen restoran sahibi Yusuf Pektaş, “Patlıcan doğrama annelerimizin evde yaptığı bir yemektir. UNESCO tarafından tescillenmiş coğrafi işaretli kültürel bir yemeğimizdir. Bu yemeği tadanlar beğenmeden gitmiyorlar. Gaziantep’in kültürünü damaklara yansıtıyoruz” diyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ