Lokum gibi kavurma pişirmenin sırrı: Tüm aşçılar kavurmayı böyle hazırlıyorlarmış
Kavurma denildiğinde akla gelen lezzetli bir yemek olan lokum gibi kavurmanın sırrı, doğru malzemeleri kullanmak ve doğru teknikleri uygulamaktan geçer. Tüm deneyimli aşçılar, kavurmayı bu özenle hazırladıklarını belirtiyorlar.
İlk olarak, kaliteli et seçimi yapmak lokum gibi kavurmanın temelidir. Etin yağ oranı, kesim şekli ve tazeliği, kavurmanın lezzeti üzerinde büyük etkiye sahiptir. Ayrıca, doğru baharatlarla etin marine edilmesi de önemlidir. Kekik, kimyon, karabiber gibi baharatlarla etin lezzeti arttırılabilir.
Kavurma yaparken kullanılan tencere veya tavada doğru pişirme tekniği de büyük önem taşır. Yüksek ateşte kısa sürede pişirme yöntemi, etin suyunu hapsederek lezzetini korumasını sağlar. Ayrıca, kavurmanın sulu olmaması ve kendi yağında kızarması da önemlidir.