Kasap köfte yaparken bilmeniz gereken sır! Usta kasapların lezzet tüyosu
Köfte pişirirken lezzetli olmasını istiyorsanız işinize yarayacak harika bir tarifi sizler için derledik. İşte lezzetine hayran kalacağınız tarif
En iyi köfteyi sizce kim yapar? Birincisi anneler, ikincisi de kuşkusuz kasaplar. Gerçekten de kasaptan alınıp şipşak tavaya ya da ızgaraya atılan o köftelerin tadı hiçbir yerde bulunmuyor.
Peki bu lezzeti evde elde etmek mümkün değil mi ? Elbette mümkün! İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz kasap köftesi tarifi ve detayları.
Gerekli malzemeler;
Yarım kg kıyma (2 kez çekilmiş olması gerekir)
1 çay bardağı soğuk su
1 çay bardağı galeta unu (un yerine kuru ekmek kullanılabilir)
1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan (suyu kullanılmayacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
Tarif;