Kimlik yenilemede ise herhangi bir son tarih belirlenmemiş durumda, ancak ehliyet için belirlenen son tarih hızla yaklaşıyor. 1.5 ay gibi kısa bir sürede sağlık raporu alınmalı, harçlar yatırılmalı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden randevu alınarak başvuru tamamlanmalı. Yeni ehliyet gelene kadar verilen geçici belge, 1 ay boyunca sürücü belgesi yerine kullanılabiliyor. Bu süre zarfında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor, ancak yeni ehliyet teslim alındıktan sonra geçici belge iptal ediliyor.
Yenilenen ehliyetlerin geçerlilik süresi ise 10 yıl olarak belirlenmiş durumda. Ancak bazı sınıflar için bu süre 5 yıl olarak uygulanıyor. Örneğin, kamyon ve çekici ehliyetleri gibi ağır araç sınıflarına ait sürücü belgeleri 5 yıl geçerli olurken, otomobil ve motosiklet gibi diğer sınıflar 10 yıl boyunca kullanılabiliyor.
Geçerlilik süresi dolmuş ehliyetlerle araç kullanmanın cezası ise 2 bin 610 TL olarak belirlenmiş. Ayrıca, ehliyetsiz araç kullanmak, el konulan ehliyetle araç sürmek ya da iptal edilen ehliyetle trafiğe çıkmak gibi durumlar 12 bin 978 TL ceza ile karşılık buluyor. Bunun yanı sıra, ehliyet sınıfına uygun olmayan araç kullanmak ise 6 bin 440 TL cezaya tabi tutuluyor.