Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Karapınar Mahallesi'nde bulunan yüzme havuzumuzun arka tarafında yaklaşık beş dönümlük alana sahip arsa üzerinde yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatının bir ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Kılınç, "Bu merkez, engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak amacıyla inşa ediliyor. Merkezde çocuk destek birimi, kadın destek birimi, yaşlı destek biriminin yanı sıra çocuk sanat atölyesi, seminer odası ve kütüphane yer alacak. Bu sayede engelli vatandaşlarımız kendilerini daha rahat hissedebilecek ve topluma daha fazla katkıda bulunabilecekler." dedi.

Kılınç, merkezde engelli bireylerin eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayata katılım alanlarında çeşitli hizmetler verileceğini belirterek, "Bu merkez, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artıracak önemli bir yatırımdır. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

7Accd5C1 05Cb 4950 9E0B Db19F561A855

Kaynak: (İLKHA)