Ziyaretçiler, Gaziantep'e özgü birbirinden lezzetli ürünleri inceleme fırsatı yakalayarak, yöresel mutfak kültürüne dair deneyimler edindiler.

Birçok yöresel ürünün sergilendiği festivalde, vatandaşlar ürünlerin doğal üretimini ve yaygınlaşmasını desteklediklerini ifade etti.

Festivalin, bu tür etkinliklerin sürekli olarak düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan ziyaretçiler, yöresel lezzetlere olan özlemlerini giderdiklerini ve birlik beraberlik duygusunu yaşadıklarını dile getirdi.

Gaziantep Lezzetleri Altınpark Expo Center'da Buluştu

Organizasyon Sorumlusu İbrahim Oğul, Gaziantep'in kültürler arası kardeşliği temsil eden yöresel lezzetleriyle Ankaralılarla buluşmayı amaçladıklarını belirtti.

Gaziantep mutfağına ek olarak, kültürel değerleri temsil eden hediyeliklerin de stantlarda yer aldığı etkinlik, her yaştan katılımcıya hitap eden çeşitli yarışmalara ev sahipliği yaptı.

En Hızlı Kebap Yeme Yarışmasında Heyecan Doruktababa Oğul Bile Birbirine Rakip Oldu

Ankaralıları ücretsiz olarak karşılayan yemek şöleninde ayrıca ‘En hızlı kebap yeme yarışması’ da düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde düzenlenen “En hızlı Kebap yeme” yarışmasında katılımcılar kıyasıya yarıştı baba oğul bile birbirine rakip oldu.

En Hızlı Kebap Yeme Yarışmasıyla Heyecan Dorukta

Birinci olan Ahmet Köseoğlu, 2 dürümü bitirip yarışmayı kazanmasına rağmen yanındaki yarışmacının yiyemediği diğer dürümü yiyerek yarışmaya devam etti. 3 dürüm yiyerek 1kilo baklava ödülün sahibi oldu. Öte yandan başka “En hızlı çiğköfte yeme” yarışmasında 2 erkek 2 kadın olmak üzere 4 kişi yarıştı. Kübra Nur Kandemir yarışmanın kazananı olarak bir kilo salça kazandı.
Ankaralı vatandaşlara kendi memleketlerinde Gaziantep kültürünü deneyimleme ve lezzetlerini tatma fırsatı bulacağı Gaziantep Yemek Şenliği 31 Aralık’a kadar devam edecek. (İHA)

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI