Birinci Formül

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için şu an 10 bin TL olan en düşük aylık, enflasyon farkının üzerine bir artış yapılmazsa, kök aylıkları 6 bin - 8 bin TL arasında olan bu kesim, ara zam döneminde devlet katkısıyla 10 bin lira almaya devam edecek. Enflasyon zammı yansımayacak ve taban maaşın yeniden belirlenmesi talepler arasında yer alıyor.

İkinci Formül: Kök Maaş Ne Kadar Olacak?

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, beklenti Hazine katkısıyla kök aylıklar değişmeden 13-15 bin lira arasında yeni bir taban maaşın belirlenmesi yönünde. Bir diğer formül ise kök aylıkların 10 bin liraya yükseltilmesi.

Üçüncü Formül

Temmuz ayında memur emeklilerinin aylıklarına refah payı eklenmesi beklentisi var. Yılbaşında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının memur emeklileriyle eşitlenmesi nedeniyle, temmuzda emekli memurun zam oranlarının daha düşük kalması öngörülüyor.

Dördüncü Formül

Burada tüm emeklilerin zamlarının eşitlenmesi talebi bulunuyor. Ancak şu anda emekliler için netleşen bir formül yok. Bayram izni dönüşünde yeni bir gelişme olmazsa, emekli aylıklarının enflasyon oranında zamlanması bekleniyor.

Editör: Basri Akaydın