Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ekim ayı itibarıyla konutlar ve sanayi için kullanılan doğal gaz ile elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu.

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife bilgilerine göre, ekim ayından itibaren geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin doğal gaz tarifeleri ile elektrik üretim amaçlı gaz tarifesi sabit kaldı.

Buna göre, BOTAŞ’ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ekim ayında uygulayacağı satış fiyatı, bin metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak belirlendi.

Ekmek üreticileri için tarifede, bin metreküp doğal gazın fiyatı 8 bin 549 lira olarak açıklandı. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise bin metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu. Doğal gaz fiyatları, her ay düzenli olarak güncelleniyor.

BOTAŞ’ın duyurusunda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa'daki en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi.

Kaynak: DÜNYA