Bakan Uraloğlu, İstanbul’da THY, AJet, Pegasus ve SunExpress gibi havayolu firmalarının üst düzey yetkilileriyle bir araya gelerek Türkiye'nin iç ve dış hatlardaki havacılık durumunu değerlendirdiklerini kaydetti. Toplantıda, ülke genelinde uçuş eksikliklerinin nasıl giderilebileceği üzerine yoğunlaştıklarını ifade eden Uraloğlu, havayolu firmalarıyla sürekli istişare halinde olduklarını ve sefer planlamalarında hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

Türkiye Havayolu Filosu Büyüyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye'de 14 ruhsatlı havayolu işletmesinin bulunduğunu, bunlardan 4’ünün iç hatlarda yolcu taşımacılığı yaptığını belirtti. Türkiye'nin sivil havacılık filosunda toplam 670 yolcu uçağının bulunduğunu ve bu uçaklarla günlük ortalama 207 yolcu taşındığını ifade eden Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık sektöründeki büyük ilerlemeler kaydettiğini dile getirdi. Cumhuriyetin 100. yılında, 2023 yılında tüm zamanların yolcu rekorunun kırılarak 214 milyon yolcuya ulaşıldığını da sözlerine ekledi.

Sefer Sayıları Arttırılacak

Uraloğlu, özellikle iç hat seferlerinde talebin yüksek olduğu bölgelere yönelik planlamalar yaptıklarını ve 2025 yaz sezonu için ihtiyaç duyulan hatlarda ek seferler koyulacağını söyledi. Bakanlık olarak havayolu firmalarının bu doğrultuda gereken düzenlemeleri yapmalarını yakından takip edeceklerini belirtti.

Son olarak, toplantıda belirlenen plan çerçevesinde SunExpress Havayolları tarafından Ekim sonunda başlayacak 12 yeni iç hat seferi duyuruldu. Bu seferler arasında Rize-Artvin Havalimanı’ndan Antalya’ya, İzmir’den Şanlıurfa’ya kadar çeşitli yeni hatlar yer alıyor. Ayrıca, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın iç hat uçuş ağının genişletileceği de bildirildi.

Tavan Fiyat Uygulamasına Devam

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri de havayolu biletlerindeki tavan fiyat uygulaması oldu. 2012'den bu yana uygulanan tavan fiyat politikasının devam edeceğini vurgulayan Uraloğlu, uçuşlardaki biletlerin %80'inin 2.500 lira, kalan %20'sinin ise 4.000 lira ile sınırlandırıldığını hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi