Eisinger, şirketin aktif gelişmekte olan piyasalar stratejisinden sorumlu portföy yöneticisi olarak, Türk varlıklarını uzun vadede takip etmeye devam ettiklerini belirtti.

Uzun vadeli yerel para cinsinden pozisyonları izlediklerini ifade eden Eisinger, "Şu anda TL pozisyonlarını tamamlayabilecek yerel tahvillerde iyi bir performans dönemi görüyoruz. Enflasyon zirveye ulaştı ve artık düşmeye başlamalı. Bu da özellikle 5 yıllık vadeli TL cinsi tahvil eğrisini olumlu yönde etkileyecek." şeklinde konuştu.

Vanguard, ocak ayında yaptığı açıklamada, TL cinsinden devlet tahvillerine yeniden ilgi göstermeye karar verdiklerini belirtmişti.

Deutsche Bank ekonomistleri de dün yayımlanan "Türkiye Sabit Getirisi: Şimdi Ya Da Asla" başlıklı araştırma notunda, Türkiye'nin mart ayındaki faiz artışından bu yana Türk lirasının "açık ara farkla en iyi performans gösteren küresel para birimi" olduğunu vurgulamıştı.

Notta, şu ana kadar kısa vadeli tahvillerin güçlü bir ralli yaptığı belirtilerek, "Bu sadece bir başlangıç ve yerel tahviller hala son derece cazip giriş seviyeleri sunuyor." ifadesine yer verildi.

Geçen hafta İsviçreli varlık yönetim şirketi Pictet Asset Management da Türkiye tahvillerine ve liraya yönelik yatırımcı desteğinin artmasıyla uzun vadeli lira tahvilleri almaya başladığını duyurmuştu.

Kaynak: AA