Peki önlem alınacak mı? 

Düğünlerde silah sıkmak artık cezasız kalmamalı!

0Ce0A508 2C43 432A A3F3 E032613B4057

Yaz aylarında düğün, nişan ve kutlama gibi etkinlikler artarken, Bismil Sanayi ve Köseli mahallelerinde Düğün salonlarında ve Kır düğün salonlarda organizasyonlarda havaya ateş açılması sonucu, Sanayi fabrikaların çatılarında kurulan Güneş Enerji (GES) panellerine yorgun mermi isabet etmesi nedeniyle paneller kullanılmaz hale geldi. 

666799B8 7Ab9 4De6 Bdc1 709Ef99970E9

KÖSELI MAHALLESİNDE GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİNE YORGUN MERMİ İSABET ETMESİ SONUCU PANELLER BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ. 

Bismil’de vatandaşlar, bu tür etkinliklerde silah kullanılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alınması, hazırlanan farkındalık afişlerinin organizasyon yerlerine asılması, organizasyonlarda kolluk görevlisinin silahı ile havaya ateş etmesi halinde hakkında derhal disiplin işlemlerinin başlatılmasını istiyor.

0860B0E8 A778 45B7 8Fcd Dca52De01893

Cafer Merdanoğlu, Bismil Habere yaptığı açıklamada, Düğünde silah magandaları yüzünde fabrikamızda, 50 adet Güneş enerji (GES) panelimiz yorgun mermi yüzünde zarar gördü. Sadece bizim fabrikada değil, komşu fabrikalarda Ges panellerinde zarar vardır. Bu nedir? bu düğünlerde sıkılan silahlar yaw. hangi devirde yaşıyoruz, bu kul hakkı değil mi? hangi kitapta yazar, insanın malına zarar vermek. nezaman öğreneceğiz insan gibi yaşamayı; sonuçta bu fabrikalarda insanlar sahada çalışıyor. bu kurşunlar insana da değebilir. Devlet nerede, Güvenlik güçleri nerede, neden düğünlerde önlem alınmıyor. Diye sitem ederek konuştu. 

BİSMİL KAYMAKAMI DÜĞÜNLERDE SIKILAN SİLAHLAR İÇİN DÜĞMEYE BASTI 

Geçtiğimiz günlerde Bismil Kanaat önderleri ziyaret eden Kaymakam Recep Hasar’a kanaat önderleri bu konuyu sordu. Bismil de düğünlerde sıkılan silahlarda vatandaşların rahatsızlığı dile getirildi. 

"SİLAHLAR SADECE HUZUR BOZMUYOR YÜREĞİNİZİ DE YAKIYOR"

Özellikle düğün ve özel günlerde silah sıkılmaması konusunda çaba sarf edeceğini ifade eden Kaymakam Recep Hasar, silah sıkmanın sadece düğünlerin huzurunu bozmakla kalmadığı, aynı zamanda ciddi yaralanmalara ve ölümlere yol açabileceğinin vurgusunu yaptı. Bu tür olayların önüne geçmek için sıkı denetimlerin yapılacağı ve kanunlara aykırı davranışlarda bulunan kişilere karşı kararlı adımlar atılacağı kaydedildi.

29D30Bd1 57F6 4Dae 9Aba A3E10501F27E

Muhabir: Kamuran Turgay