DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, su depolama alanlarında yüzmenin hayati tehlikeler barındırdığı belirtildi. Açıklamada, "Su depolama ve iletim tesisleri serinlemek ve yüzmek için kesinlikle uygun değildir ve bu alanlara girilmesi ölümcül sonuçlar doğurabilir. Baraj ve göletlerin zemini engebeli olup, su derinliği aniden değişebilmektedir, bu da boğulma riskini artırmaktadır. Ayrıca, bu engebeli zemin, akarsuların taşıdığı ve balçık olarak tanımlanan malzeme ile kaplıdır, bu da zemine basıldığında kişiyi içine çekebilir." ifadeleri kullanıldı.
Baraj ve göletlerdeki risklere dikkat çekilen açıklamada, "Bu tesislerdeki suyun sıcaklığı düşük olduğu için ani kramp riski yükselmekte ve hipotermi ihtimali artmaktadır. Tatlı suyun kaldırma kuvveti deniz suyuna göre daha düşük olduğundan riskler de artmaktadır. Sulama kanalları da benzer tehlikeler taşımakla birlikte kendine özgü risklere sahiptir. Trapez kesitli yani 'V' harfi şeklinde eğimli yan duvarlara sahip olan sulama kanallarına giren bir kişi çıkmakta zorlanacaktır. Kanalların yan duvarları yosunlu olduğundan kaygan olup çıkmayı daha da zorlaştırmaktadır. Ayrıca, kanallarda akan suyun hızı yüksek olduğundan, kuvvetli akıntıyla baş etmek profesyonel yüzücüler için bile mümkün değildir." denildi.
Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:
"Tüm bu nedenlerle baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanalları yüzmek ve serinlemek için son derece tehlikeli yerler olup, bu tesislere herhangi bir amaçla girilmesi yasaktır. DSİ Genel Müdürlüğü, uyarı levhaları ve tel örgülerle bu tesislere girişin engellenmesi için fiziki tedbirler almaktadır. Vatandaşlarımızın da bu tür girişimleri görmeleri halinde gerekli uyarıları yapmaları, sonuç alınamazsa durumu güvenlik güçlerine bildirmeleri hayati önem taşımaktadır."