İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların İstanbul'da B.G. (yurt dışında tutuklu), Ankara’da A.A, Adana’da A.S. ve Van’da O.Y. tarafından yönetilen suç örgütlerine yönelik düzenlendiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda örgüt liderlerinden A.A, A.S. ve O.Y. ile birlikte toplam 79 kişinin yakalandığını duyurdu.

Suç ve suçlularla mücadelede kararlılık mesajı

Bakan Yerlikaya, halkın huzur ve güvenliği için suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti. İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin çalışmaları sonucunda operasyonların düzenlendiğini aktardı.

Çok sayıda suçtan soruşturma başlatıldı

Yakalanan şüphelilerin, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, 6136 Sayılı Kanun’a Muhalefet, Yasa Dışı Kumar Oynatmak, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Mala Zarar Verme, Suç Üstlenme, Uyuşturucu Madde Ticareti ve Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı suçlarından soruşturma kapsamına alındığı bildirildi.

Operasyonlarda ele geçirilenler

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda;

7 ruhsatsız tabanca,

3 ruhsatsız tüfek,

1 otomatik tabanca,

2 el bombası,

Çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Yetkililer, organize suç örgütlerine karşı operasyonların süreceğini ve kamu düzeninin korunması için gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti.

Kaynak: İLKHA