BLG Finansal Danışmanlık ve Kurucu Ortağı Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin gri listeden çıkmasının etkilerini değerlendirdi.

Maviş, "Gri listeden çıkılması, yani mali konularda kara para aklama ve terörizmle mücadele kapsamında para akışlarının yasal çerçevede düzenlenmesi noktasında Türkiye üç yıl sonra kriterlerin 39’unu karşılayarak yeniden gri listeden çıkmayı başardı" dedi. Bu gelişmenin, uluslararası büyük fonların girişinde engel teşkil eden faktörlerin kalkmasını sağladığını belirtti.

Dolar/TL’de Beklentiler

Maviş, doların uzun süredir 32.30 seviyesindeki yatay seyrini, geçtiğimiz haftanın son işlem günlerinde gelen alımlarla 33 TL seviyelerini zorlamasını değerlendirdi. Doların hareketlerini tahvil ve döviz piyasası olmak üzere ikiye ayırarak ele aldı.

"Yabancı sermayenin ülkeye girişinde dövizde yukarı yönlü hareketler görmemiz mümkündür. Dolar/TL’de kısa süreli yükselişler olabilir. 33.50-33.80 bandı önemli direnç noktalarıdır. Bu seviyelere doğru ataklar yeni alımlarla desteklenmezse, yükseliş sınırlı kalabilir. Dolayısıyla 33.00-33.50 bandında yeni bir fiyatlama aralığına giriyoruz diyebiliriz" dedi.

Eylül Ayına Dikkat!

Yaz sezonu ve turizm gelirlerinin döviz cinsinden olması nedeniyle dolar ve euro hareketlerinin sınırlı kalabileceğini belirten Maviş, dolar/TL hareketinin eylül itibarıyla daha belirginleşebileceğini ifade etti. Mevcut enflasyon düzeyinin yükseliş eğilimini sürdürmesi durumunda, dolar/TL’de yüksek seyrin devam edebileceğini vurguladı.

Kaynak: milliyet.com.tr